Bardzo szybki i łatwy serniczek na zimno z małą niespodzianką na wierzchu. Na całą blaszkę dodajemy tylko jednego batonika, co nie wpływa zbytnio na kaloryczność serniczka, a cieszy oko i kubki smakowe, gdy natrafimy na kawałeczek podczas pałaszowania porcji serniczka. Dodatkowo serniczek jest bogaty w białko i wapń, dzięki użytemu twarogowi.
Składniki:
•2 galaretki ( brzoskwiniowa i wiśniowa)
•2 kostki twarogu (półtłustego)
•2 garści malin mrożonych
•Łyżeczka kakao
•Aromat waniliowy
•Knoppers
Przygotowanie:
1. Przygotuj osobno galaretki, każda w 200 ml wrzątku.
2. Po wystudzeniu zmiksuj brzoskwiniową z jednym twarogiem i wanilią i wylej do blaszki wyłożonej papierem.
3. Schłodź przez około 20-30min.
4. To samo zrób z druga galaretką i twarogiem, dodając kakao.
5. Wyłóż mrożone maliny na warstwę brzoskwiniową, wylej na to warstwę z kakao i pokrusz jednego knoppersa.
6. Włóż do lodówki na co najmniej 3h, najlepiej całą noc.
.
Smacznego !