Opublikowane 0Kategorie Dieta, Zdrowie

Ciastka, ciasteczka. Kto ich nie kocha? Te są dodatkowo bardzo szybkie do zrobienia, każdy sobie poradzi. Pysznie orzechowe, z dodatkiem orzechów, pestek, nasion i bakalii. Dodajemy to, na co mamy ochotę lub akurat znajdziemy w szafce. Świetnie na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:

2 jajka (średnie)

70g masła migdałowego

2-3 łyżki miodu

150g płatków owsianych górskich

20g (każdego) – słonecznika, dyni, siemienia, żurawiny

½ łyżeczki (każdego) proszku do piecznie, sody, cynamonu

Szczypta soli

Wanilia (ziarenka/esencja/aromat) do smaku

Przygotowanie:

  1. Jajka rozbełtaj z masłem orzechowym i miodem.
  2. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Zostaw na 15min aby płatki napęczniały i skleiły całość.
  3. Uformuj ciastka.
  4. Piecz 12-15 min w 180°C kontrolując aby się nie spiekły (u mnie 13 min)

Smacznego!

Cześć! Jestem studentką dietetyki, inżynierem Energetyki i trenerem personalnym. Kocham sport i od dziecka jestem osobą bardzo aktywną. Oprócz nauki i treningów moją pasją jest również tworzenie zdrowych i smacznych przepisów oraz fotografia kulinarna.