Ciastka, ciasteczka. Kto ich nie kocha? Te są dodatkowo bardzo szybkie do zrobienia, każdy sobie poradzi. Pysznie orzechowe, z dodatkiem orzechów, pestek, nasion i bakalii. Dodajemy to, na co mamy ochotę lub akurat znajdziemy w szafce. Świetnie na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Składniki:
2 jajka (średnie)
70g masła migdałowego
2-3 łyżki miodu
150g płatków owsianych górskich
20g (każdego) – słonecznika, dyni, siemienia, żurawiny
½ łyżeczki (każdego) proszku do piecznie, sody, cynamonu
Szczypta soli
Wanilia (ziarenka/esencja/aromat) do smaku
Przygotowanie:
- Jajka rozbełtaj z masłem orzechowym i miodem.
- Dodaj resztę składników i wymieszaj. Zostaw na 15min aby płatki napęczniały i skleiły całość.
- Uformuj ciastka.
- Piecz 12-15 min w 180°C kontrolując aby się nie spiekły (u mnie 13 min)
Smacznego!