Opublikowane 0Kategorie Dieta

Te ciasteczka, to świetny sposób na zwiększenie ilości warzy i owoców u wszystkich małych jak i większych niejadków. Dzięki nim, ciasteczka są jeszcze bardziej bogate w błonnik, są wilgotne, słodkie i pyszne. Kolejnym atutem jest ich mniejsza kaloryczność, ze względu na dodatek warzyw.

Składniki:

50g płatków owsianych błyskawicznych

50g mąki

50g masła orzechowego crunchy

1 jajko

30-35g słodzika (dowolnie, do smaku)

½ średniego jabłka (około 70g)

1 mała marchewka ( około 80g)

30g rodzynek ( lub innych bakali, orzechów)

½ łyżeczki cynamonu

½ łyżeczki proszku do pieczenia

Szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Jabłko i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Jabłko na dużych, marchew na małych oczkach.
  2. Wymieszaj resztę składników.
  3. Nakładaj łyżką porcję na ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piecz około 15 min w 180°C do zarumienienia.

Smacznego!

Cześć! Jestem studentką dietetyki, inżynierem Energetyki i trenerem personalnym. Kocham sport i od dziecka jestem osobą bardzo aktywną. Oprócz nauki i treningów moją pasją jest również tworzenie zdrowych i smacznych przepisów oraz fotografia kulinarna.