Pogoda coraz lepsza, to i mamy ochotę na lżejsze deserki czy przekąski. Dzisiaj podaje Wam przepis, który spełnia to wymaganie. Lekki, delikatny, z stosunkową duża zawartością białka jak na desery, źródłem tłuszczu w postaci zdrowych orzechów włoskich i słodkiego kiwi bogatego w witaminę C. Samo pyszności. Polecam.
Składniki:
2 jogurty greckie (po 180g)
1 agaretka (można zastąpić galaretką)
Dojrzałe kiwi
Orzechy włoskie
Dowolne dodatki (jagody goji, wiórki kokosowe, wiórki czekoladowe)
Przygotowanie:
- Przygotuj agaretke według instrukcji na opakowaniu lub galaretkę w połowie zalecane ilości wody. Przestudź.
- Stopniowo, cienką strużką wlewaj do jogurtów i jednocześnie miksuj na jednolita, pusztą masę.
- Przelej do szklaneczek i schłodź do całkowitego stężenia.
- Ozdób dowolnymi owocami i dodatkami.