Opublikowane 0Kategorie Dieta, Zdrowie

Pogoda coraz lepsza, to i mamy ochotę na lżejsze deserki czy przekąski. Dzisiaj podaje Wam przepis, który spełnia to wymaganie. Lekki, delikatny, z stosunkową duża zawartością białka jak na desery, źródłem tłuszczu w postaci zdrowych orzechów włoskich i słodkiego kiwi bogatego w witaminę C. Samo pyszności. Polecam.

Składniki:

2 jogurty greckie (po 180g)

1 agaretka (można zastąpić galaretką)

Dojrzałe kiwi

Orzechy włoskie

Dowolne dodatki (jagody goji, wiórki kokosowe, wiórki czekoladowe)

Przygotowanie:

  1. Przygotuj agaretke według instrukcji na opakowaniu lub galaretkę w połowie zalecane ilości wody. Przestudź.
  2. Stopniowo, cienką strużką wlewaj do jogurtów i jednocześnie miksuj na jednolita, pusztą masę.
  3. Przelej do szklaneczek i schłodź do całkowitego stężenia.
  4. Ozdób dowolnymi owocami i dodatkami.

Cześć! Jestem studentką dietetyki, inżynierem Energetyki i trenerem personalnym. Kocham sport i od dziecka jestem osobą bardzo aktywną. Oprócz nauki i treningów moją pasją jest również tworzenie zdrowych i smacznych przepisów oraz fotografia kulinarna.