Opublikowane 0Kategorie Dieta, Zdrowie

Dzisiaj delikatnie inne smaki. Karob nie jest tak często wykorzystywany w kuchni, dlatego postanowiłam przygotować przepis właśnie z jego użyciem. Używają go często osoby, które nie mogą spożywać kakao. Smakiem się jednak różnią. Karob jest słodszy i nadaje całkowicie inny posmak ciasteczka. Warto kiedyś spróbować. A w połączeniu z malinką pasuje idealnie.

Składniki:

Na 9-10 ciasteczek

1 jajko

20-25g syropu daktylowego (lub inny płynny słodzik)

25g oleju kokosowego (płynny)

40g kaszy manny

30g mąki kokosowej

8g karobu (zamiennie kakao)

5-6 kropli aromatu waniliowego

½ łyżeczki proszku do pieczenia

Szczypta soli

Garść malin (mogą być mrożone)

Przygotowanie:

  1. Rozbełtać jajko. Wymieszać wszystkie składniki. Uformować ciasteczka.
  2. Lekko rozpłaszczyć i zrobić wgłębienie na malinę. Dołożyć maliny.
  3. Piec 13-15 min w 180°C.

Smacznego!

Jestem trenerem personalnym. Pomagam ludziom korygować wady postawy ciała, budować masę mięśniową i spalać tkankę tłuszczową. Sportowców przygotowuję kondycyjnie i motorycznie do konkretnych dyscyplin sportowych.