Czekoladowy budyń jaglany
Tak się może prezentować wymarzony podwieczorek – chociaż sprawdza się też jako śniadanie, drugie śniadanie (w tym do szkoły dla umilenia czasu na przerwie dla wszystkich uczniów) i kolację. Jest dobry generalnie na każdą porę i okazję. Czekoladowy, kremowy, gęsty budyń/pudding jaglany z malinami i płatkami migdałowymi. Magia !
Składniki: na jedną porcję
- 50g kaszy jaglanej
- Szklanka mleka (dowolne)
- Łyżka miodu (lub więcej do smaku)
- Łyżeczka (czubata) masła migdałowego
- 2-3 garści świeżych malin
- Łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i przelej wrzątkiem.
- Ugotuj do całkowitej miękkości na mleku dodając ewentualnie odrobinę wody pod koniec gotowania gdyby było za mało.
- Dodaj masło, miód, szczyptę soli, wymieszaj, a następnie zblenduj. Im dokładniej tym bardziej konsystencja będzie przypominać budyń lub pudding.
- Dołóż owoce i płatki.
Smacznego !