Opublikowane 0Kategorie Dieta, Zdrowie

Czekoladowy budyń jaglany

Tak się może prezentować wymarzony podwieczorek – chociaż sprawdza się też jako śniadanie, drugie śniadanie (w tym do szkoły dla umilenia czasu na przerwie dla wszystkich uczniów) i kolację. Jest dobry generalnie na każdą porę i okazję. Czekoladowy, kremowy, gęsty budyń/pudding jaglany z malinami i płatkami migdałowymi. Magia !

Składniki: na jedną porcję

  • 50g kaszy jaglanej
  • Szklanka mleka (dowolne)
  • Łyżka miodu (lub więcej do smaku)
  • Łyżeczka (czubata) masła migdałowego
  • 2-3 garści świeżych malin
  • Łyżka płatków migdałowych

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i przelej wrzątkiem.
  2. Ugotuj do całkowitej miękkości na mleku dodając ewentualnie odrobinę wody pod koniec gotowania gdyby było za mało.
  3. Dodaj masło, miód, szczyptę soli, wymieszaj, a następnie zblenduj. Im dokładniej tym bardziej konsystencja będzie przypominać budyń lub pudding.
  4. Dołóż owoce i płatki.

Smacznego !

Jestem trenerem personalnym. Pomagam ludziom korygować wady postawy ciała, budować masę mięśniową i spalać tkankę tłuszczową. Sportowców przygotowuję kondycyjnie i motorycznie do konkretnych dyscyplin sportowych.